2019-01-16 580 浏览
從小就在葵青區長大的我 這間泰國餐廳可以說是我家人的首選 即使鄰近新都會廣場有着不少泰國菜餐館 我哋亦都從未變心😂今晚聽到媽媽話食泰國菜 我就知道佢所指何處了😂首先要講 這間餐廳泰國氣息濃厚 電視上一路轉播着泰國歌手的MV 而餐廳亦都有一間開到兩間 就打對面 生意越做越好 皆因食物質素有保證👍🏻 今次同媽咪揀選左咖喱炒蟹 見佢晚市做緊優惠$138!另外點了碟香葉炒聖子同埋我第二最愛的芒果蟹肉炒飯😋雖然現在不是吃蟹的季節 但今晚的蟹依舊大隻 肉質鮮甜 咖喱汁是泰國的風味 微辣當中帶點甜 平時一家人食會追加蒜蓉包 不過今次兩個女人仔吃不下 大家記得要叫包配埋汁食!一流!!炒聖子方面一碟有四隻 全部XL碼!炒聖子的火候剛剛好 嫩口多汁 辣度比起咖喱蟹稍為強 非常惹味🤣至於個芒果蟹肉炒飯 我就交俾張圖去說明 蟹肉超多 芒果亦是 基本上每一啖都會吃到芒果和蟹肉的配搭 實在太好味🧡至於這個炒飯是我第二最愛的原因 我平時來的首選到時椰汁海鮮焗飯 量大椰漿濃 極香濃 從來冇喺別的泰國餐館食到咁高質素的焗飯 仲要有杯椰子水!抵👍🏻這間泰國餐館真的是葵青區居民心目中名列前茅的餐廳 大家如果經過這裏 不妨一

咖喱炒蟹

芒果蟹肉炒飯

這間泰國餐館真的是葵青區居民心目中名列前茅的餐廳 大家如果經過這裏 不妨一試
咖喱炒蟹
芒果蟹肉炒飯