2019-07-20
☝🏻系太子食過呢間太子冰室同元朗冰室都已經食過幾次,太子冰室嘅9半後宵夜餐同任添飲品呢下夠晒開心,食過幾次都覺得焗飯做得唔錯,就借佢黎寫篇食後感。今次宵夜我地叫左:蕃茄焗豬扒飯$68鐵板燒宵夜餐$103宵夜餐入面系跟湯,我地order左一紅一白,羅宋湯、忌廉湯,兩個湯都正常嘅,味道都較得唔錯,個人口味會中意白湯多少少,因佢重creamy嘅口感系紅湯唔會有。👉🏻蕃茄焗豬扒飯頭頭食過幾試個飯底系焗得啱啱好,d飯粒仲要好有口感,加上叫左多汁,蕃茄汁撈飯更加好味,豬扒唔會過硬,但唔知點解今次去有d失準,個飯明顯水過多,加米蕃茄汁食落口似食緊粥仔咁💦🤦🏿♀️有d失望👉🏻鐵板燒宵夜餐鐵板餐就吸引d,可選擇空間大d,有幾款海鮮配搭比你揀,揀埋要咩汁?蒜蓉汁、黑椒汁等,仲可選跟飯定系意粉,除左個扇貝有沙之外,汁醬唔夠濃之外,都系可接受範圍水平內。雖然食物一般,但9:30後嘅宵夜又做折扣又自由添飲,打唔打動到你就自己諗🙋🏻♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常可進步空間好大,時日有加改進會愈做愈好,香港人太健忘太急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,但相信大家可抱着支持本地食店想法,成長對每間
今次宵夜我地叫左:
蕃茄焗豬扒飯$68
鐵板燒宵夜餐$103
紅白湯
蕃茄焗豬扒飯
👉🏻蕃茄焗豬扒飯
鐵板燒宵夜餐
👉🏻鐵板燒宵夜餐
🙋🏻♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常可進步空間好大,時日有加改進會愈做愈好,香港人太健忘太急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,但相信大家可抱着支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻