2015-04-21 1140 浏览
完左表演當然要食番餐飯慶功啦!朋友飯都未食黎支持我,完左場點可以賣甩佢地。但完場都成十一二點,好在大排檔夜收姐。依我食小菜既經驗,通常都係叫(n-1)個小菜就夠食,姐係人數減一,我地五個人,於是叫左四個小菜。我通常都會叫一個煲一個菜加d唔同既肉。然後一人一個靚仔(白飯),再加幾枝啤酒啤啤佢。本身見佢燕京promo又最平,又未試過想試下佢,點知賣哂。又唔想飲藍妹咁普通,於是試獅威。估佢唔到,第一樣黎既竟然係沙嗲肥牛粉絲煲。大家都眼定定,唔係因為佢賣相,而係仲未有白飯個個唔敢郁手,催完個叔叔先有飯食。個肥牛煲不過不失,但唔算足料。之後到個醬爆豬頸肉...無錯,青bb個碟就係佢。佢唔講我以為錯左單錯左枱,d 醬同豬頸肉少到喊,成堆雜菜,仲要係我唔多鐘意既西芹,真心勁失望。成餐飯我只係夾到一塊豬頸肉。最後個碟剩低一堆青bb既野。個西檸雞係炸雞排黎,賣相幾得。唔係我喝住相機食先,我d朋友一定秒殺左佢。味道都同預期差唔多好。甜酸控制得幾好,炸得夠脆夠熱,好快清哂!最後係我點名一定要食菜,而唔知有咩時菜,懶得問於是叫既馬拉戔炒什菜。炒得黎唔油,有d汁,幾惹味,同埋個幾樣菜口感同味道唔會唔夾。好食既,

最後係我點名一定要食菜,而唔知有咩時菜,懶得問於是叫既馬拉戔炒什菜。炒得黎唔油,有d汁,幾惹味,同埋個幾樣菜口感同味道唔會唔夾。好食既,所以又係清哂。

至於啤酒,本身有兩個話唔飲,叫左兩枝試下。入口好淡,淡到係加蘋果汁會變apple cider ,所以俾左杯個唔太飲得同怕苦既女仔朋友試下。另外個朋友都順理成章要飲番杯。最後一共叫左三枝,$22 枝都ok,但我差d想去買蘋果汁因為淡左d,哈哈。

最後大家吹水吹到一點左右,不醉而歸,因為大家第日仲要番工番學,係開心既。
2015-04-15
$80 (宵夜)