2017-02-27 179 浏览
今晚去尖沙咀等朋友放工,天氣涼涼地想打邊爐,經過見到呢間裝修幾特別,又有宵夜任食時段,就入去試下啦!我地選擇左坐出面,一黎唔想太焗、二黎唔想D衫吸晒味!湯底有6款,我地唔想淨食辣,所以加多30蚊要鴛鴦鍋!揀左重慶麻辣少辣、阿婆豬骨味!侍應好貼心咁拎調味料比我地混醬~諗住宵夜平d,湯底都可能會Hea...但黎到有驚喜呀!真係幾足料~宵夜時段入坐會有安格斯牛肉或時令海鮮一碟,我地揀左安格斯牛肉!我放落麻辣個邊碌,好有牛肉味道,切得適中,令入口好有口感!真心推介!當然相比美國肥牛比較遜色,但美國都唔錯!另外有叫牛筋、牛柏葉,兩樣都好爽口!湯底當然放食物落麻辣比較惹味,但後來發覺越食越辣,好在只係叫左小辣啫!所以後來好多食物都會選擇放係豬過湯個一邊!我地一開始有叫薯粉,所以一黎就放去麻辣湯底個邊,煮好後好晶瑩剔透,食落仲好煙韌,值得推介!響鈴係必叫食物,我唔敢放麻辣個邊,因為實在太吸湯喇!但朋友仔食得辣,佢就不停讚好味!其餘都係叫左普通打邊爐既食物!整體黎講湯底食物質素都不錯~而價錢亦都合理!但提提唔好叫太多浪費食物,因為侍應提醒我地食剩既食物需要收取附加費!
我地選擇左坐出面,一黎唔想太焗、二黎唔想D衫吸晒味!
侍應好貼心咁拎調味料比我地混醬~