2023-06-24
INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖是日餐湯——蘑菇湯 淡淡嘅忌廉融入咗打碎左個蘑菇,質感唔算濃稠,但蘑菇味道好濃郁蟹肉蟹膏忌廉汁意大利飯 $128Crab meat risotto crab paste creamy sauce, parmesan cheese濃郁嘅蟹肉加蟹膏嘅味道,滲入每一粒意大利飯當中,意大利粉做得非常正宗,軟硬係適中嘅,可能有啲人會覺得有少少夾生,但尼個恰好就係意大利飯嘅特別之處,賣相也十分精緻及高貴,猶如置身宮廷中享受款待煎焗厚切豬肉眼蕃茄莎莎配燒菠蘿 $148Grilled US Pork rib eye tomato salsa, grilled pineapple 厚身嘅豬扒,啖啖肉嘅口感,配上多元嘅配菜,有綠色黃色嘅翠玉瓜粒粒,煎得好香口,再加埋焦香嘅菠蘿,完完全冇肥膩嘅感覺Passionfruit mint soda $46 賣相充滿夏日氣息,新鮮熱情果搭配薄荷加入蘇打中,清新解渴avocados, smoothie $48 牛油果新鮮濃郁加埋牛奶一齊打好呀,但係冇
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
是日餐湯——蘑菇湯
蟹肉蟹膏忌廉汁意大利飯 $128
煎焗厚切豬肉眼蕃茄莎莎配燒菠蘿 $148
Passionfruit mint soda $46
賣相充滿夏日氣息,新鮮熱情果搭配薄荷加入蘇打中,清新解渴
avocados, smoothie $48
牛油果新鮮濃郁加埋牛奶一齊打好呀,但係冇添加任何糖漿,所以飲落0負擔,冇想像之中咁膩