2018-04-28 1570 浏览
朋友book咗呢間食韓國野,原來尖沙咀有兩間分店。 尖東呢間唔會好多人, 晚餐時間都仲有幾張空枱。叫完野食後就上前菜啦,都係泡菜,豆個d韓式小吃,仲有個沙律添!主菜方面,我地叫咗五花腩同護心肉。護心肉好味呀!😍上枱嘅時候已經餣好左,有一粒粒蒜容。食落d肉又唔會肥 又juicy!係每次韓燒必叫嘅!🤤五花腩我個人就覺得太肥啦,但燒到脆脆地都幾好食。🐷另一個都推介嘅主菜就係—宮廷牛肉。🐄個牛肉煮到好淋,而且勁入味!😋個鍋一路有蠟燭熱住,好貼心 ,唔驚食食下凍左。友人仲用d湯黎送飯,食咗成碗飯😂👍🏻我地仲叫咗韓式芝士炒年糕,入面係有一半年糕一半魚糕。😜而且勁多芝士👍🏻我鐘意食魚糕多d!年糕就普通,無咩特別。我地4個人食,仲叫咗一份炸雞。係原味mix甜辣炸雞 🍗。炸雞並唔係係呢間餐廳整 ,而係係另一間餐廳order然後送過黎 。所以準備時間加送貨大約要30分鐘。因為已經食到好飽,所以係食唔哂嘅😂炸雞送到過黎都仲熱辣辣同好脆!😸都唔錯!而且個份量都幾多!幾抵食:)

主菜方面,我地叫咗五花腩同護心肉。
五花腩我個人就覺得太肥啦,但燒到脆脆地都幾好食。🐷

另一個都推介嘅主菜就係—宮廷牛肉。🐄

因為已經食到好飽,所以係食唔哂嘅😂
炸雞送到過黎都仲熱辣辣同好脆!😸
都唔錯!而且個份量都幾多!幾抵食:)

2018-04-24