2021-09-07
呢間火鍋店我book mark 左好耐,終於有機會一試!環境古色古香!好似穿越左咁!食完之後回味無窮!高質食物令人心情好!(需要加一服務費)🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔸醬芥$20/一人🔸食火鍋醬芥不能少,有齊炸蒜、辣椒、香蔥、芫茜、蘿蔔蓉等等。(食物很新鮮,基本上不用配醬,我們用來點芽菜芹菜)🔸特色卜卜蜆煲$198🔸 呢個卜卜蜆煲係湯底黎😍一d 都唔hea!原本朋友打算叫個海鮮拼盤,我話:「已經有卜卜蜆啦喎!」侍應話:「係呀 ,個煲有成一斤蜆肉架❤️」估唔到上檯真係一大煲!無呃人bo!食極都仲有(^^) 認真揼本!仲要好新鮮大粒,同埋有超多芹菜同芽菜!(建議先ko 卜卜蜆再食其他野,因為煲太耐老和縮水)🔸180g飛驒和牛$398🔸 上檯即刻震驚到我🤯除了因為賣相吸引,見到和牛肉質都相當好!飛驒牛在業界地位比松阪牛、神戶牛更崇高,牛種基因純正,是和牛之王!過去日本人唔捨得出口,但因為近年經濟衰退,迫不得已先出口!我地有口福食到油脂分佈均勻、入口即溶、牛味濃郁的和牛!必試!🔸珊瑚蚌桂花蚌雙拼$128🔸 兩樣都好好食,好新鮮,一入口甜味滲出來,係其他地方好少食到!侍應話,落水洽見到蚌「卷」左就代表
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🔸醬芥$20/一人🔸
🔸特色卜卜蜆煲$198🔸
🔸180g飛驒和牛$398🔸
必試!
🔸珊瑚蚌桂花蚌雙拼$128🔸
兩樣都好好食,好新鮮,一入口甜味滲出來,係其他地方好少食到!侍應話,落水洽見到蚌「卷」左就代表熟啦!
🔸大滾友肉丸拼盤 $128🔸
有整整10粒,手打爽骨豬肉完最正,咬落有少少脆,口感ok!手打鵝肝墨丸夠特別,食落彈牙!🤩