室外Chill住食中菜 脆卜卜炒飯乾爽不油膩~~~週末黎到旺角呢一邊睇戲 之後順道喺附近食晚餐 早前聽朋友介紹過呢度有間中餐廳可以坐室外 難得今日天氣好就決定過嚟試吓😊~~~餐廳室內座位比較多 室外就相對少一啲 所以如果想坐室外嘅話 記得早啲預約 🤫~~~室外嘅座位上面全部都有開蓬傘遮擋 加上有音樂 同枱上嘅酒吧燈 整體環境不錯 配上一人一杯紅酒🍷 鬧市中都可以享有休閒晚餐~~~睇過餐牌 之後揀選咗 蟹肉酸辣羹$98 美極干煎蝦$188 紅油小炒肉$88 同埋碧翠綠炒飯$88 ~~~酸酸辣辣嘅酸辣湯 非常之開胃 而且入邊真係有啖啖蟹肉 份量都唔少 整體味道唔錯🦀~~~干煎蝦經美極調味過 甜甜地 頗爽身 而且大大隻 配紅酒不錯🦐~~~紅油小炒肉就非常下飯 味道調配好惹味 個人愛佢更勝於大蝦 而且係一種令人會上癮 然後一嚿接着一嚿係咁食嘅味道🐖~~~但要數我最鍾意還是佢哋嘅碧翠綠炒飯 簡簡單單嘅一個炒飯 裏面落咗大量嘅菜心 而且菜心非常脆口 加上有少少米通 食落去口感不錯 仲有就係完全乾身唔油膩 呢一點非常值得讚賞 平時唔係特別鍾意食飯 今日都食咗好多~~~紫醉軒 (旺角)旺角彌敦道560
室外Chill住食中菜 脆卜卜炒飯乾爽不油膩
~~~
紫醉軒 (旺角)
旺角彌敦道560號譽發廣場4樓