2018-12-03 33 浏览
最近香港掀起一股台式手摇饮品店热潮 我就梗系要周围试下啦 最近公司附近开咗一间叫t4嘅连锁饮品店 听讲系台湾嘅过江龙 于是就约埋朋友一齐去试经过时候店员都会喺门口派一杯仔试饮味道唔错 装修用咗清新嘅tiffany blue 同埋白色 有文青嘅感觉 我哋分别买咗 葡萄柚清茶 琥珀珍珠鲜奶 香芋冰奶昔葡萄柚清茶有淡淡嘅西柚味 比人感觉系喺田园入面野餐一样 茶味唔浓 成功做到唔会有太抢嘅感觉琥珀珍珠奶茶就系最近大热嘅黑糖珍珠鲜奶 呢度嘅琥珀珍珠奶茶特色之处就系可以选择唔同嘅甜度 非常客制化 叫咗小甜但饮落去都几甜 仲有焦糖嘅味道 感觉养生 眼见佢用明治鲜奶去冲 成本好高 而且珍珠咬落烟韧 饮完劲饱肚香芋冰奶昔有啲惊喜 佢系集于芋头蓉同埋紫色嘅香芋珍珠奶茶 在于一身 不过味道都系偏甜 等沙冰融化后饮就啱啱好

我哋分别买咗 葡萄柚清茶 琥珀珍珠鲜奶 香芋冰奶昔