2019-08-28 1599 浏览
一上到去发现呢间野系响一间 gym 里面,已经觉得伏伏地,不过因为有我想食既野,所以都入左去试。入到去响个 counter 度叫左草饲牛肉+毛豆+蘑菇+西兰花+羽衣甘蓝,共$93,就坐低左等野食。等既期间有个女职员企左响我隔离,因为间gym 都几多人,所以比佢望住虽然唔系太舒服,都冇为意。佢望左我一阵,就开始 sell 我二千蚊起跳的gift card,话下次黎食可以用。我礼貌同佢讲左唔使好多次,佢都仲不停 sell。终于我好直接讲我都未食,唔想买野,想休息下,佢先终于走左。终于等到有野食,卖相都相当不错!由于三样配菜同沙律菜本身都冇咩烹调可言,最期待系果四块草饲牛肉。不食犹自可,一咬系咬极都唔断,非常之韧! 于是我起身攞把胶刀之际,又有职员搭讪话买套票抵 d 。 经过第一次教训之后, 我决定同佢冇任何眼神接触,只系话贵啲唔紧要啦,之后佢都好识趣咁走咗。 之后我用把胶刀切啲牛肉,结果都系好辛苦先切开。虽然都知草饲牛肉系会比较少脂肪,但呢四块都应该系我人生里面食过最硬嘅牛肉。另外佢配有两款酱汁,味道不过不失,食完冇咩印象。分量足够,可以喂饱刚运动完的饥饿人客。至于环境,如果佢唔系喺间gy

至于环境,如果佢唔系喺间gym里面,系好舒服嘅。佢有无敌大海景,但系喺里面食嘢,你系会不断听到啲跑步机嘈杂嘅声音, 同埋闻到一啲健身室特有嘅消毒药水味道。 总之你喺入面就系想悠闲下都唔得啦,下次唔会再黎。

Staff kept trying to sell me gift cards and wouldn't leave me alone. The most awkward dining experience ever.
2019-08-28
等候时间
15 分钟 (堂食)