2019-09-27
官塘工廈入面真係有好多好好食既日本餐廳😍比尖沙咀/銅鑼灣個d旺區更加抵食添~丼瀛都是其中一家性價比好高既餐廳啊👍🏻📍香桃蟹籽沙律 ($78)一放上枱成座山咁好浮誇🤣入面除左有沙律菜同香桃之外,仲落左蘋果絲,十分爽甜,而且增加了整體既口感!不過如果吾食沙律醬既就吾好叫依個啦~📍什錦天掃羅 ($78)因為乜都想食既原故,我地揀左什錦🤣🤣🤣入面有海蝦/南瓜/紫薯/秋葵同冬菇~海蝦肉質爽實,南瓜同紫薯都好鮮甜,新鮮炸起粉漿脆卜卜好味道😜📍芝士漢堡扒 ($48/2件)本身好想食芝士年糕,但見到隔離枱食好吸引,就一於試下~切開真係有流心,煎得香脆又能鎖住肉汁,內裡仲有芝士軟心😜📍甜蝦角切魚生丼 ($138)各款魚生都好肥美鮮甜,係厚切既三文魚/呑拿魚/油甘魚等等~配上玉子蛋和蟹籽,撈飯一流~而壽司飯亦好美味,醋味和黏度適中,美中不足一定係甜蝦得一隻😭📍碎三文魚松葉蟹肉卷 ($68)卷物一直都係我既摯愛😍😍😍上面堆滿了蟹肉和三文魚,好足料,而卷入面放滿青瓜絲,好清新,而且無咁飽肚,卡路里都大減呢🙈😜
📍香桃蟹籽沙律 ($78)
📍什錦天掃羅 ($78)
📍芝士漢堡扒 ($48/2件)
📍甜蝦角切魚生丼 ($138)
📍碎三文魚松葉蟹肉卷 ($68)