2014-05-12 13265 浏览
尋日係一年一度母親節, 我地三代同堂決定食自助餐, 選擇左近我媽屋企附近的一間酒店, 係我負責訂枱啦. 第一次去哩間酒店食自助餐, 首先進入餐廳, 迎面而來, 係一位好有禮貌及笑容服務員帶位, 第一感覺良好. 可能係慶祝母親節關係, 今晚全場爆滿, 有點嘈, 但都可以接受.講下食物先, 首先我去左拎 Salad, 要 like 係食物款式擺放得好靚 , 味道正常.另外, 我仲食左 刺身(三文魚及吞拿魚) 好好味, 又肥美.冷麵, 冷烏冬 值得一讚.我食最多碟係凍蟹腳及即開生蠔.即開生蠔 雖然比較細小, 但好鮮甜, 冇腥味, 因為每次排隊只能取3隻, 我排左兩次食左6隻, 留肚食其他食物. (我掛住食, 唔記得左....相機食先)熟食方面 款式都好多選擇, 有鵝肝, 羊架, 燒牛肉, 避風塘炒蟹, 花茶蛋, 上海麵(配上秘制醬汁, 頂呱呱!), 薄餅等等.最意外食物係叫 海皇龍湯, 好龍蝦味配上其他海鮮, 廚師即叫即煮絕不欺場. 講下甜品先, 我覺得款色都可以接受, 朱古力噴泉可以配不同種類生果, 蛋糕, 棉花糖. 其他仲有好多款式架 母親節, 我媽食得最開心係酒店話今日每人送1隻鮑

, 味道正常.
Salar Bar

冷麵, 冷烏冬 值得一讚.
我食最多碟係凍蟹腳及即開生蠔.

母親節, 我媽食得最開心係酒店話今日每人送1隻鮑魚, 太意外啦! 酒店太細心了.

最後, 我們要經過大堂離開時, 見到有甜品櫃便去睇下.
太精美的泡芙, 原來只售$20個, 價錢平過我平時係港鐵買, 我立即買了一個回家再食.
题外话/补充资料: 埋單用信用咭有85折, 抵呀!
2014-05-11
庆祝纪念