2013-10-24 4129 浏览
讲开B女既满月,我地选左朋友之前系呢间搞过WEDDING DINNER既餐厅。我自己都有来过既。我地50几个人,包左成个场店主有EVENT PLANNER帮我地安排个布置同D BALLOONS。搞得几好呀!个个来宾都赞好特别,好好!唔洗好似一般既满月要在酒店,或酒楼搞。 加上,我在OPENRICE看到呢间餐厅有个SHARING MENU比大围人SHARE食 ,我一问之下,佢地原来有分一个CHAR GRILL DELURXY VERSION 同 一个 CHEF'S SELECTION VERSION 价钱一样,都系以4个人为一个套餐既单位。所以我地听佢地个EVENT PLANNER既 SUGGESTION,我地以8个人一GROUP(一个CHAR GRILL ,一个 CHEF'S SELECTION)54个人,刚好13个SHARING套餐。因为我地有6个小朋友厨师将其中1个SHARINGMENU变成小朋友VERSION。真系各得其所。食物方面真系好得。做一个EVENTS重要KEEP到每到菜都系热既,已经好难得。而个个都说好味道就更加难得。 头盘有有青口,鹅肝, 意大利火腿配哈密瓜,蟹饼,酿

头盘有有青口,鹅肝, 意大利火腿配哈密瓜,蟹饼,酿黄菌菇,重有个Beef Carpaccio...
我对海鲜真系好高要求,但系佢地既青口真系做得好好,青口本身已经好鲜甜,加上个汁真系好好味。不过,我要留肚食其他,如果唔系我真系食晒佢。
而鹅肝煎得刚刚好,好香口,入口即溶。重有个蟹饼都系我要推介既一款。真系好香口呀!

到汤啦!我特别要求厨师帮我安排周打蚬汤。因为事前试菜时系周打蚬汤,老公说好令人回味,所以特别要求加上我地个MENU上。真系好滑好CREAMY,老公赞不绝口!

主菜方面,实在太多种类啦!我要周围招乎来宾,所以都没有试齐所有款,唯有试左个厨师推介个版本,就急急脚去招乎朋友。有酿龙虾,牛扒,牛柳,羊架,酥皮三文鱼。好最欣赏个龙虾,好香口之余又食到龙虾鲜味。牛扒都好唔错。值得推介。而我见到另外个GRILL VERSION都好惹味,好吸引,我问番D朋友,个个都说两个VERSION都各有千秋。可惜我要招乎朋友无试到GRILL VERSION。

之后到个带子南瓜饭,现在系南瓜既季节,所以用来做既RISOTTO真系合晒时候,好甜又带子香,味道真系好配。

甜品啦!一看到个大盘内有不同款式既甜品,我地D女仔已经WOW声四起!你知啦!女仔对甜品真系又爱又恨,又想试好多,又怕食左好多。所以呢个SHARING MENU真系几好,比我地D女仔可以一人一D,样样试齐。满足我地对甜品贪心既欲望! 甜品有焦糖炖蛋,心太软,云呢拿雪糕,芒果拿破伦,纽约芝士蛋糕。

焦糖炖蛋好有蛋香配有外面既焦糖,好香口又脆脆地,好好食。
一见到CHOCOLATE流心既心太软,立刻回坐食番两口先。好浓CHOCOLATE味,正!

厨师知道系我地BB满月所以在迎宾时安排了些CUPCAKE送比我地,PLANNER重帮我地做左D旗仔插在CUPCAKE上面,真系好贴心!

见到朋友都自己走去问WRITER攞卡片,我就知我没有选错地方啦!
题外话/补充资料: 我地外带左诗饼坊既蛋糕到场CUT,都系免CUTTING FEE。
2013-10-22
庆祝纪念