2020-11-03 172 浏览
一直經過呢間大圍小館都覺得D 燈籠好搶眼好靚, 好想入去試下~ 呢日終於如願以嘗! 估唔到食物既質素都真係有番咁上下水準! 我地叫左半份第一叉, 京蔥爆牛肉, 薑米蒜香籠仔蒸蟹飯, 腐乳炒蝦球伴西蘭花, 真係食到超飽! 第一叉真係必叫, 我未試過食咁厚既叉燒, 佢厚得黎唔乾,油脂分佈好靚,食落個口充滿左油香! 不過食3舊真係岩岩好, 再多都會膩hahaha~ 可以有半份叫實在太好,兩個人食岩岩好, 3個人就會爭食! 京蔥爆牛肉又係估佢唔到咁入味! 真係每條京蔥都充滿住醬汁! 食落口有好香濃既醬汁同牛味! 牛肉既份量一D都唔少! 食到啖啖肉! 食到我地lamlam利! 腐乳炒蝦球伴西蘭花唔叫真係唔知原來腐乳同蝦球都可以咁夾! 腐乳落既份量岩岩好, 唔會太重手搞到好咸,但又唔會唔夠搞到唔夠味, 呢個份量簡直係perfect! 薑米蒜香籠仔蒸蟹飯真係超正…. 成隻蟹好多肉…個飯仲鋪滿金銀蒜…好食到好誇張! 個金銀蒜令成個飯勁香, 仲有蟹既鮮味, 兩個人都KO哂成籠!!! 前菜既雲耳同埋合桃都好好食, 合桃簡直超哂班!!!!! 最後仲要送個糖水同椰汁紅豆糕,真係夠哂完美! 食到個肚都就爆開ha

前菜既雲耳同埋合桃都好好食, 合桃簡直超哂班!!!!! 最後仲要送個糖水同椰汁紅豆糕,真係夠哂完美! 食到個肚都就爆開hahah