2016-04-12 566 浏览
一早經過,想搵個早餐食,見瑞華對面一間普通茶餐廳既早餐價錢明顯比正正對面既瑞華平$4-$6,但見瑞華早餐係配「鬆脆牛角包」,心諗人地方包,你牛角,貴幾蚊合理丫,就入左瑞華,點知坐底左五分鐘,飲緊杯凍奶茶之際,個阿姐拎住我碟野出黎話冇牛角包,用方包ok?(霸王硬上弓)我就即刻話為個早餐有牛角包先特登入黎,冇既話早出聲,我過對面食!心諗,先九點幾,你冇既原因係入唔夠牛角定本身今日冇!跟住完全冇其他方案俾我選擇,硬食!之後眼見一直入黎食早餐既食客,嗌完餐,都未知冇牛角,到坐左幾分鐘嘆緊茶,碟野就送上,又係「冇牛角包,轉方包得嗎?」唔知呢個算唔算銷售策略之一?!正路冇牛角,我覺得你應該搵張紙貼響門口出面早餐牌上等食客知道,再唔係最少都等人嗌餐時即講,而唔係飲緊茶先硬上!雖然幾蚊雞,但完全失望,只係反映一下!$37食一個咁簡單既早餐,拜拜得啦!