去過啟德聽演唱會嘅朋友仔,離場時聽到有間餐廳繼續播住好多廣東話歌,向上一望,原來有間酒吧正正喺體育園隔離,個名仲好有型叫✨餓虎藏龍✨唔講唔知,呢度有💡亞洲50最佳酒吧調酒師團隊,逢星期六仲有DJ & live band‼️ 半開放式Roof Top 270° 可以欣賞啟德壯觀景色和直觀體育園,我敢講是東九龍唯一結合潮流文化、音樂餐廳及酒吧!食物質素比我預期中,有星級團隊主理新派多國美食。整體vibes好正🙌🏻🌽炸焦糖牛油粟米粟米真係唔簡單,好有驚喜!粟米表皮炸到金黃酥脆,帶少少焦糖甜味,食唔停口!🥜花生醬鹹蛋黃金沙單骨雞翼夠邪惡最鐘意!又花生醬又鹹蛋黃夾雞翼絕對係完美!🐂和牛芝士漢堡配薯格和牛勁正, 用肉碎搓成塊大漢堡,再以芝士配焦糖洋蔥,份量大到連男士都話好飽!🍳鰻魚蛋包飯又一好足料之作!毫不吝嗇感覺有成隻手掌咁長的鰻魚,蛋包飯正常。🍓士多啤梨奶凍個甜品絕對係帶來小清新!奶凍滑溜溜,mix埋士多啤梨酸酸甜甜,兩者好夾!

🌽炸焦糖牛油粟米

🥜花生醬鹹蛋黃金沙單骨雞翼
夠邪惡最鐘意!又花生醬又鹹蛋黃夾雞翼絕對係完美!

🐂和牛芝士漢堡配薯格

🍳鰻魚蛋包飯