2017-10-06
預早兩個月Book 位,埋單人頭$750,換來極度失望既體驗。首先講環境:餐廳晌62樓,要先轉兩次Lift上到57樓,之後再排大概10分鐘隊轉Lift上62樓....已經有少少不滿,因為佢唔俾你行樓梯,所以你迫住一定要等。但百九幾人得兩部Lift,即係上去時一定會等至少10分鐘,無可避免。入到餐廳,佢台同台已經放到密質質,放海鮮同生蠔嗰個位仲要係晌一間細房仔入面。明知呢D熱門野實勁多人排咖啦,你放D咩咖哩呀、蒸魚呀晌入面會唔會更加好呢? 總之間房仔就迫到爆晒,晌擺位設計上已經好大問題。到講野食:生蠔 -- 「扁、乾、無味」,我係勁鍾意食生蠔既人,但食完3隻已經無再拎了。其他冷盤仲有Cold-cut、刺身及壽司。刺身及壽司還可以,算係全晚最好。但Cold-Cut只得3款。正常三/四星酒店食Lunch Buffet都4/5 款Cold Cut啦,你講到自己咁好既自助餐竟然得3款,有冇搞錯?之後講下熱食:條魚無晒放左10幾分鐘無人換。之後我叫佢換,又催左兩次,前前後後等左35分鐘先有。點知一食,無味又鞋,食咁耐魚都未試過咁既味道,連D豉油都好似無乜味咁。再黎係D用黎沾咖哩食既烤餅,唔知點解佢
生豪
手推壽司
蒸魚
再黎係D用黎沾咖哩食既烤餅,唔知點解佢會放晌個蒸盤入面保溫,搞到D倒汗水滴晒落去,變到淋Pat Pat,睇到都唔想食。收咁貴,俾D錢出黎買架餐啦,依家好多保溫盤可以上到100度而唔駛用熱水咖喇,唔該~!
烤餅
除左塊餅,D 咖哩都係整到好似遊船河/ 屋企開Party 嗰D到會質素咁....唉...唔多講了,自己睇相
咖喱雞
其實佢真係好多野都好難食,包括:花膠小鮑魚 -- 好似一Pat 好杰好杰既汁淋左晌白灼既花膠同鮑魚仔上面咁;中湯 -- 落左勁多鹽,得個咸字; 牛肉 -- 乾、鞋、無味,好似咬緊橡筋咁;仲有下面既蒜香大蝦 -- 又無蒜味又細隻,嚴重違反商品說明條例。
大蝦
最後想講服務:喂大佬,食自助餐無人收野既? 想點呀?
總結:如果唔駛錢請我去食,我會話「真係好難食,下次唔好喇」。但依家收$750一位食咁既野,我會爆晒粗同感到後悔。唉,人生又多一件悔疚既事....除左後悔,仲內疚....俾$750,預早兩個月訂位,食D咁既野....我對唔住老母呀....
糖果