2021-07-26
同屋企人假日下午行過附近,周圍閒逛,見到呢間店名「是但求其食」,出面有介紹酒類,覺得餐廳未必是”family friendly “,因為帶住小朋友,所以原本打算走,點知家人話試下,咁就試下啦。餐廳鋪面唔算大,不過乾淨企理,睇得出有用心裝修,其實夜晚三五知己來飲下野都幾好。我地一坐低,侍應就已經送左本畫冊+蠟筆俾小朋友畫畫,有小朋友的人應該明白有提供「娛樂」項目俾佢地既重要性,侍應好快就俾埋小朋友餐具,好細心!我地都有點肚餓,所以叫左芝麻雞絲意粉、和風牛肉漢堡配薯條,仲有三文魚蟹籽pizza, 先有蘑菇餐湯,這個湯不過不失。芝麻雞絲意粉口感好,味道濃郁,意粉軟硬適中。和風牛肉漢堡,小朋友都食得講yummy,牛肉漢堡好有肉汁,正。三文魚籽Pizza,是薄批,餅底好鬆脆,三文魚蟹籽好味丫,應該係話色香味俱全。值得再來的餐廳。
值得再來的餐廳。