2021-07-18
慶祝想揾間好食嘅餐廳,見他有690幾個好評,差評得9個,以為實無死啦,所以決定揀呢間試下,點知就中伏總共叫左3樣野,分別係鵝肝無花果多士,鮮海膽蟹肉自家製手做闊條麵同低溫慢煮西班牙黑毛豬豬鞍首先講左個鵝肝多士先,呢個係成餐飯最好食嘅一樣野,鵝肝好厚好大件,食果時d鵝油會滴落來,係好食嘅之後係鮮海膽蟹肉自家製手做闊條麵,同鵝肝多士差唔多時間送上嚟嘅,食完個鵝肝多士就開始食佢啦點知一啖落口一啲海膽味同蟹嘅味都冇,得啲白汁嘅味,d意粉仲有d係黐埋一舊,成碟嘢最出味嘅係煙肉同埋紫菜,要連埋佢舊海膽食先至會有海膽味,整體而言係食得落嘅唔叫難食嘅,但係呢個價錢食呢個質素真係唔得最後亦都係最失望最難食嘅一道餸,低溫慢煮西班牙黑毛豬豬鞍,我係好多其他嘅餐廳都食過慢煮黑毛豬豬鞍,佢哋整得非常好食豬扒非常之腍,砌開有肉汁嘅,但係呢間嘅黑毛豬豬鞍,非常之差,如果唔點汁嘅話,食落去係完全冇味,我以為佢係白烚嘅,而且啲肉非常之乾一啲肉汁都冇,係我食過最難食嘅慢煮黑毛豬豬鞍,啲肉真係非常乾,我阿媽攞豬肉嚟煲湯嘅果嗰舊豬肉都仲好食過佢我真係完全唔明白點解有600幾個好評,以後亦都唔會再去,因為真係好鬼伏,真係難食到