2021-03-29 441 浏览
入去食肆探熱冇問題,抗疫人人有責丫嘛!一入去用手探熱,可能隻手太凍,低溫得滯部機顯示’LO’,諗住探多次,點知個收銀阿嬸連珠炮發:「用額頭探啦!隊個額頭埋來探呀!」俾佢喝左幾次,心諗算啦,無謂理佢...當佢更年期後二十周年咪算囉⋯⋯醫肚事大!坐低嗌咗碗魚蛋米,都有啲期待咁等,點知食落口真係覺得極之失望,魚蛋肉質霉,魚片難食,米粉就唔難食,冇乜味咁囉,落啲辣椒油吊下味,嘩,真係唔掂...冇辣味、冇鮮味...望下隔枱嗰兩塊膠板,污糟到唔識講,真係乜胃口都冇晒!咁緊張呼喝食客隊個額頭埋去探熱,可唔可以都同時搞好啲清潔呢?地方污糟邋遢學咩人抗疫?老實講真係冇下次,仲要d伙記態度惡劣,呼喝食客!如果你喜歡俾人呼喝之餘仲要食啲唔新鮮丶霉嘅食物,推薦你嚟呢度受氣!不過講真,獅子山下嘅香港人,大家都係辛苦搵來志在食,何必受氣呢?好食物到到都有,最緊要食物新鮮,食得開心,相信大家都會識得明智選擇!
入去食肆探熱冇問題,抗疫人人有責丫嘛!