2008-04-10 24 浏览
時間: 4月7日21:30人數: 2 咁岩個日經過見到都幾多人推介既華姐清湯腩,就諗住入去試下。可能去個時都已經比較夜,店裡面冇咩人,亦都即刻有位。我同老婆叫左碗腩河同腩麵。食完真係"嘩"一聲,都真係忍唔住係呢度開番個ACC寫食評。講下呢間傳聞中"咁有水準"既"清"湯腩。先講兩碗粉麵,湯出奇地清,味道簡直同滾水加少量味精冇分別。牛腩份量"精緻",5%肥肉,逆紋切,一咬就散,但又越食越黏牙。河粉都算OK,很滑。另一碗D牛腩就肥少少,D麵都係一般貨仔。食到咁上下唔係好夠飽,就叫多碗雲吞同豆漿,亦都係成餐最精彩既部份。先來杯豆漿,同其他舖頭既冇咩分別,甜甜地冇咩豆味。去到呢個時間我都係覺得因為自已夜去先食唔到好野,而且幾十蚊就算啦。最最最離晒罩係碗雲吞,十幾分鐘都未到。問一下係咪漏左既答覆係"D雲吞係生煮,要耐D"。FINE...都欣賞你唔係整定晒。等多陣見阿姐住碗野"料下料下"咁行過黎,放係面係我見過最恐怖既雲吞。D雲吞好似生中左毒咁一撻撻啡色,問佢做咩咁既樣,阿姐竟然答"可能係煮"火農"左",OK我都聞到,咁唔知可唔可以換過呢?尤其有兩隻特別作嘔。我俾番個兩隻佢地換,已經聽到廚房D人話"
時間: 4月7日21:30
人數: 2

先來杯豆漿,同其他舖頭既冇咩分別,甜甜地冇咩豆味。去到呢個時間我都係覺得因為自已夜去先食唔到好野,而且幾十蚊就算啦。最最最離晒罩係碗雲吞,十幾分鐘都未到。問一下係咪漏左既答覆係"D雲吞係生煮,要耐D"。FINE...都欣賞你唔係整定晒。等多陣見阿姐住碗野"料下料下"咁行過黎,放係面係我見過最恐怖既雲吞。D雲吞好似生中左毒咁一撻撻啡色,問佢做咩咁既樣,阿姐竟然答"可能係煮"火農"左",OK我都聞到,咁唔知可唔可以換過呢?尤其有兩隻特別作嘔。我俾番個兩隻佢地換,已經聽到廚房D人話"煮左喇喎,冇得換","呢D係葡國雲吞~哈哈哈"既說話。跟著過一分鐘呀姐就行過黎話冇得換,仲話"係煮既時侯黐底,係D雲吞皮問題,再煮都係咁"。咁既理由都講得出,頓時火都黎埋,叫佢番D雲吞黎影底作俾各位睇。當我影緊相個時,佢地仲一D悔意都冇,仲大大聲話"唔使再煮喇,佢地影左擺上網喎,咁又點呀".......O晒嘴

大致上食物質素只屬一般,加上做飲食既態度就連街邊大排檔都不如。之前既食評都睇過,絕對認同出前一青,蜜柑寶寶既意見,絕對唔值咁多個SMILEY FACE。個人認為唔值得推介,好評亦有誇張之嫌。

其實附近都有好多好野食,有幾間做得都唔錯。我覺得冇需要去受D咁既氣,俾我一定唔會再去!