2020-03-24 219 浏览
住係大埔既我地,久唔久都會去大美篤行下,因為真係好Chill 特別係,呢半年既香港人過得一D 都唔容易。 。。。。平時都係係個一排餐廳到揀一間,不過多數都係食忠誠今日呀媽話要訂盆菜,所以就行去另外個頭,發覺原來多左間日本野其實我本身麻麻地拉麵,因為覺得好肥好油,食完又制住成日~但係俾個景吸引左入去,黎過既你一定明我講咩,因為真係一幅畫咁靚… 我叫左木魚醬油湯,好鮮甜,一D都唔會好肥利,相反好清,感覺上好健康,但又唔會淡某某,好好食呀真係!!!!!!男朋友叫左黑松露叉燒,叉燒勁厚,口感好好 ... 唔係平時係出面拉麵店好薄,似食緊火腿多D😂😂😂肥既部份同肉既個個Balance 真係岩岩好 , 平時唔敢食肥高既我,都忍唔住食埋 🤪🤪🤪 順帶一提,呢到D野飲都好好飲,我飲左個青檸冰滴Coffee,雖即我覺得小小貴,但我係外面冇飲到過!好特別,第一次~(P.S, 太好飲,俾男朋友飲埋最後一啖先記得冇影相,嬲~!) 開頭我地都諗,呢到比較入,可能D人小D入黎,但食過就知一定會番轉頭再黎!下次想Try 雞白湯,聽店員講D 湯底都係冇味精,新鮮每日煲,整雞湯個過程仲好繁覆,所以雞味先咁濃,下次一定要
特別係,呢半年既香港人過得一D 都唔容易。 。。。。

平時都係係個一排餐廳到揀一間,不過多數都係食忠誠

下次想Try 雞白湯,聽店員講D 湯底都係冇味精,新鮮每日煲,整雞湯個過程仲好繁覆,所以雞味先咁濃,下次一定要Try Try!
我下星期就再黎 🤪🤪🤪🤪