2017-06-07
Jaspas @Kennedy Town今之同同事做完野之後去左試一間西餐廳,見門面裝修得唔錯,環境都幾岩傾下計,所以一於去試下🙈佢一個set lunch 都要118(未計加一同埋唔包野飲),我覺得價錢偏貴1. 薯仔湯 (好味指數:4/5)呢個湯值得一讚,佢啲薯仔煮得好溶,而且用湯去滾味道源淡地都唔錯,加上佢無加忌廉落去煮,所以唔太膩,十分滿意😚😚😚不過飲完呢個湯已經會有啲飽肚既感覺啦😖😖😖2. 西冷牛扒配薯仔沙律 (好味指數:2/5)我地叫個陣侍應完全無問過我地要幾多成熟,所以牛朳黎到有啲老,而且黑椒汁有啲鹹同濃味,搶走左肉既鮮味。但係薯蓉好好味,有淡淡既牛油香而不太膩,食完一啖都想繼續食落口😋3. Oero Cheesecake (好味指數:1/5)呢個甜品係我覺得最差,話明oero cheesecake,完全無oero cheesecake既味道,得用左好多鹹牛油整既餅底味道,完全唔合格,成件蛋糕同佢既名完全唔夾,好失望😫😩😫呢間餐廳勝在環境好,for傾計係唔錯既,但係食品質素有待改善啦😖😖😖好味指數:😋😋😋😋😋
1. 薯仔湯 (好味指數:4/5)
2. 西冷牛扒配薯仔沙律 (好味指數:2/5)
3. Oero Cheesecake (好味指數:1/5)
好味指數:😋😋😋😋😋