2017-08-29
我無寫過一篇咁長嘅食評 但係今晚發生咗一件好嚇人嘅事情 不得不分享一下...😤今晚一行三人嚟打邊爐 起初經已發覺啲碗碟好污糟 唯有自行攞滾水清潔一下啦 點知開始打邊爐無耐 發現一隻曱甴响枱面行走 😱 即刻叫阿姐啦 阿姐徙手就將隻曱甴消滅 加一句『洗手』就行咗去喇 我哋當然目定口呆啦 😵因為已經開始咗喇 唯有繼續 因為曱甴依家嘢呢 就一定响有嘢食嘅地方生存嘅 以為只係我哋唔好彩見到佢啫 點知說時遲 那時快 竟然有另一隻曱甴出現响個落單紙插座度 😱 頭先徙手捉曱甴阿姐唔响附近 唯有隨手叫身邊嘅哥仔姐仔幫手啦 點知佢兩個應該無經驗 都係要離遠叫頭先阿姐處理 佢話咁快又處理好😨 其實當時有個著便服嘅叔叔响側邊 佢似係話得下事嘅 但係佢都係行開就當無事 😤成個過程簡直難以置信 佢哋好似唔當一回事咁 消滅咗隻曱甴就當無事 道歉都無 我哋唔出聲唔代表無嘢囉 重點係間舖頭由上而下對於衛生要求嘅標準令人髮指囉😡 佢哋嘅衛生程度可想而知 仲要每人俾$300 老實講 食物一般 果個報稱嘅刺身 依家諗翻轉頭都驚 同埋呀 依個價錢真係大把可以選擇囉 你哋真係要三思一下至好決定去唔去食囉