1.一入去... 全店冇咩人,有個女仔帶坐低,之後咩都冇,menu 又唔自動比。她企係我張台一米半前,望下佢,舉舉手,佢左望右望行左去,唔知以為盲。店內仲有幾個waiter 係度吹水,完全無人覺得要俾menu.舉了一陣手,出聲叫, 先有人理會,我問這裡有無menu先拎黎。2.Order 蠔 ,menu 有十多款,問個女仔今日有邊幾款,佢話7款,問有邊7款,佢話不知叫師傅幫你選6款先試下,我心諗其實我想自己選或你介紹有什麼特別再選。個女仔講佢唔知,不如交比師傅 ,6隻你夠不夠食,我忍不住走出bar 問師傅 ,講左幾款蠔名,由頭到尾只說這款法國蠔好特別得佢地有入,但點特別冇講。3.問佢有冇drink menu 佢說冇 ,但說有白酒,Riesling , Chardonnay ,但又唔講幾錢又唔知咩酒名,只說Chardonnay 較甜,易飲(甜配蠔根本唔岩)4.問佢有冇水飲,佢話冇,只有桌上的樽裝水,再問有冇暖水飲,條女話行去問下,過左10分鐘後,突然行去我耳邊話煲緊(佢講野成隻鬼咁)5. 食完幾隻蠔 等上一隻蝦同一隻赤貝等了35分鐘(係只有2樣野咁簡單),全店只有3枱客,bar 有2個師
5. 食完幾隻蠔 等上一隻蝦同一隻赤貝等了35分鐘(係只有2樣野咁簡單),全店只有3枱客,bar 有2個師傅,樓面4個侍應係度吹水,仲要久不久同師傅吹下。 個女仔只係望住過餐廳帳單處理系統,好似好忙咁,但係只係望住
6. 我忍不住叫人話不要一道一道上,直接上埋pasta我好肚餓,個女仔入都冇入去就話以整緊。過左5分鐘後,女仔來收個海鮮碟問海鮮要不要仲加,唔加就整熟食,頭先咪叫左佢一次過上,問題係個女仔我當佢新做,但點解又係她黎,我之前都突登問個似經理的男人,但個男人全晚只由得女仔做,唔教教她