2017-07-13
嚟到「巧得鍋」果然有驚喜,試咗一個「安格斯牛肉餃」份量雖然唔算多,一碟只得6隻,但從賣相已經睇得出廚師喺用心製作,絕無馬虎。從外型睇,包得非常精緻,食嘅時候又快熟,裡面嘅牛肉係選新鮮嘅安格斯牛肉將佢切碎作餡料,另外仲會包啲菜之類嘅做配搭,調味合宜,啲餃子皮比較薄,而餡料又豐富,真喺食過番尋味㗎!另外,我同朋友仲食咗一個「蔬菜籃」其實都抵食嘅,裡面有齊晒唔同款式蔬菜,份量都可以夠倆個食。「蔬菜籃」裡面有生菜、冬茹、粟米、南心、蕃茄、金茹、白蘿蔔等,真係一個籃都夠晒,又健康又唔肥膩。仲有留意到餐廳嘅服務非常貼心,會放有不同嘅調味料供食客自由選擇,而且餐具都好別緻,非常有特式,估唔到工廠區嘅地方都會有一間好得嘅餐廳。最後可以試埋「薄切牛扒」入口味道濃郁,好入味,咬落又唔太煙韌,份量都夠兩個人嘅。