2019-08-30
將軍澳中心的食肆越開越多,moo beef cafe就係其中一間,呢間餐廳出名食牛,而呢度嘅安格斯牛扒三文治$128更曾喺開張時以優惠價發售,打出名堂,不過我卻錯失左呢個優惠價嘅好機會!不過實在太好食所以正價都要點佢黎食! 牛扒三文治分成四小份,牛扒非常厚切,咬落去仲好juicy,牛扒質滑滑,好高質另外我哋仲叫咗一個慢煮紅酒會牛面肉$128 ,牛面肉極之嫩同淋,個薯蓉先係重點,好綿好creamy最後嚟到嘅係南瓜蘆筍意大利飯$88,意大利飯質粒粒分明,南瓜醬汁非常濃厚,配以蘆筍條,成個飯都好特別!呢度嘅飲品亦相當之特別和健康,有多款水果奶昔系列,我哋叫咗一杯牛油果香蕉蘋果奶昔同Oreo奶昔,各$38,牛油果奶昔上面仲有切了薄片的蘋果,飲落非常清新,係水果新鮮打出嚟,而絕非溝糖水!Oreo奶昔好重朱古力味,更有一片Oreo餅乾喺上面,加上奶油,男仔至愛