2017-02-24 1857 浏览
好懷念同朋友食消夜嘅日子,一邊飲啤酒一邊食串燒,依家成日要返工朝九晚五,瞓教嘅時間都唔夠,所以襯住星期五,約埋好姐妹放工後就即刻落旺角,見到facebook好多朋友都食過呢間安安燒。門口有好多人客排隊,我同朋友約喺餐廳等, 早到嗰個就可以攞定位,好快就有位。門口有啲餐牌,可以俾我哋睇定想食咩,餐牌設計都好似漫畫書咁,唔會個個都有食物相,睇到都覺得好吸引,出名嘅芝士撈丁,有燒汁鰻魚、安安秘製芝士三重奏、我哋必點嘅黑松露菌醬芝士撈丁,真係睇到個肚都凹晒!麒麟沙冰西柚味啤酒 $58頭先等左一陣位都有啲口渴,嗌返杯冰凍啤酒最配小食啦,呢款麒麟啤酒,有一層沙冰係上面,夠哂冰凍。燒蟶子皇 $76同呢位朋友去街就最鍾意食海鮮,分量有返咁上下,足足有一隻手板咁長,肉質彈牙新鮮,燒得好嫩唔會過火侯,加上蒜蓉蔥花辣椒,仲有啲海鮮嘅肉汁,鮮味滿瀉!黑松露菌醬芝士撈丁 $53俗語話:最簡單嘅食物就最快難整得好。用平凡嘅食材,發揮空間意想不到咁大,又可以整得咁多層次,味道豐富。餐廳就用仲出前一定發揮,變奏岀五款特色味道,我哋揀咗黑松露芝士撈丁,面頭嘅芝士被火槍燒過,會有啲脆口,用筷子撈勻黑松露,味道即刻滲出,每

麒麟沙冰西柚味啤酒 $58

燒蟶子皇 $76
同呢位朋友去街就最鍾意食海鮮

黑松露菌醬芝士撈丁 $53
俗語話:最簡單嘅食物就最快難整得好。用平凡嘅食材,發揮空間意想不到咁大,又可以整得咁多層次,味道豐富。餐廳就用仲出前一定發揮,變奏岀五款特色味道,我哋揀咗黑松露芝士撈丁,面頭嘅芝士被火槍燒過,會有啲脆口,用筷子撈勻黑松露,味道即刻滲出,每啖都有芝士同黑松露,簡直係絕配,推介比大家!

金銀蒜茸燒生蠔 $76
海鮮陸續有來,金銀蒜茸即係炸蒜及蒜蓉,一邊帶脆身惹味
,一邊有生蒜嘅辛味,生蠔燒完之後都唔會變細,依然保留肉汁
,正呀!

燒芝士粢飯 $25
我哋比較大食,最後都嗌返個芝士粢飯 ,粢飯裏面包左肉鬆,飯粒好有咬口
,再係上層加的芝燒至脆口,口感新穎,感覺到餐廳嘅創新!最後安安燒係筲箕灣仲有另一分店,港島區嘅朋友都可以試吓!