2019-04-19 290 浏览
元朗美食何其多,但華星一定係我其中的至愛🥰🥰 佢早餐既雙併一丁係我既必食之選,沙嗲牛肉係膽,再配另一款餸,加一杯茶走☕️☕️,就係完一天既開始。Weekend 十點左右過泥好多時都要排一陣隊,無辦法,為左食好嘢等一陣都要。講返個早餐,今次叫左🐂🍳🍜沙嗲牛肉煎蛋一丁。沙嗲汁夠濃(其實可以再濃啲,不過早餐就唔好甘重口味了),牛肉夠腍,比起其他地方汁還汁,肉還肉仲要無沙嗲味既真係好好多。而且呢個一丁麵🍜🍜會跟一包原裝調味粉同麻油,包保夠味。其實好多時都只需要加麻油令個麵再香啲,根本唔使再加調味粉,因為本身沙嗲醬已經好夠味,所以呢度既軟硬沙嗲牛肉包都好好食架🤤🤤另外仲叫左早餐 - 火腿通粉配多士炒蛋🍖🥚🥪 通粉軟硬度適中,炒蛋滑滑的,唔係蛋漿,多士已烘底,唔使加錢,成個餐算中上質素。個人口味都係中意沙嗲牛麵😋😋 ,係我响華星既至愛🥳🥳

2019-04-18