2017-07-26 149 浏览
話說朋友 C 小姐奉行單身主義,今年突然跑出來說要閃婚我這個姊妹級的好朋友,當然第一時間出來接紅色炸彈。當天晚上特意選了尖沙咀棉登徑,感覺比較休閑的一條內街,重點係揀選左一間我經常認為名字很有意思的日本料理上岸料理,我有衝動好想問經理,店名有冇特別意思而我就準備咗豐富嘅日本刺身&壽司,慶祝朋友終於上岸住無憂, 吃無慮話說店長熱情好客,基本上連Menu都唔使睇,傾左幾句計,講咗我哋大概想食乜嘢,有乜嘢唔食/敏感同埋我細細聲話比佢聽我哋嘅預算,咁全晚就佢幫我地決定食乜嘢啦!帆立貝士多啤梨沙律色彩繽紛之餘,更加是開胃非常日本生粟米,最近好Hit的一種蔬菜,口感爽脆,味道清甜刺身拼盤是今天晚上重要的一環,石垣貝、赤鯥魚是輕輕燒過的,所以魚油味更加突出、竹簽魚刺身非常之吸引眼球。質素很好所以新鮮又鮮甜,入口爽、彈、滑,各有層次。完全不用沾上豉油,更充分品嚐到其原本的鮮味係中間嘅呢個時候,再嘆返杯日本海鮮茶壺湯用料十分充足,有肉有海鮮,每一啖都充滿香濃嘅味道,溫暖肚子的最佳選擇我滿有期待的雜錦壽司,識飲識食嘅我第一眼就看中拖羅把油脂分布平均的拖羅一啖放入口,在口中慢慢咀嚼感受魚脂嘅香味,肥美豐富的
話說朋友 C 小姐奉行單身主義,今年突然跑出來說要閃婚
我這個姊妹級的好朋友,當然第一時間出來接紅色炸彈。

上岸料理,我有衝動好想問經理,店名有冇特別意思

而我就準備咗豐富嘅日本刺身&壽司,慶祝朋友終於上岸
住無憂, 吃無慮

日本生粟米,最近好Hit的一種蔬菜,口感爽脆,味道清甜

係中間嘅呢個時候,再嘆返杯日本海鮮茶壺湯

我滿有期待的雜錦壽司,識飲識食嘅我第一眼就看中拖羅

把油脂分布平均的拖羅一啖放入口,在口中慢慢咀嚼感受魚脂嘅香味,肥美豐富的口感。味道鮮甜柔潤,甘香度滿分
另一款帆立貝我也十分喜歡,因為味道甘甜,肉質肥厚,口感極佳

最後還送上甜品,整體而言我很滿意這頓飯,食物質素好而且服務也很有禮貌,氣氛環境甚佳
有機會一定再光顧