2023-02-06
🫣聖誕節前夕聽聞呢間餐廳有特別menu,就緊係要突登抽時間去試試佢🥰一去到餐廳見到門口棵聖誕樹就已經覺得好有氣氛😍不過餐廳比較多人去,我地兩點幾去到都要等半個鐘左右~提提各位去到記住自助填名等拎位🫡1️⃣🍞開心果雞蛋布丁盒子吐司($75)最近好鐘意食開心果既產品,見到呢個期間限定既開心果甜品真係必叫❗️佢個吐司好香脆,加埋蜜糖食好好味🤤而個賣點就係中間既開心果雞蛋布丁🍮開心果味真係好出色!餐廳好貼心,仲附送左開心果醬🥰如果覺得唔夠味既朋友仔可以自己沾黎食🫡2️⃣🍚蒲燒鰻魚三文魚籽茶漬丼($96)今次係我第一次食茶漬飯,原來又真係幾好味😋首先鰻魚同三文魚籽既份量好足夠,而茶湯既味道比較清淡,加埋飯素同埋啲配料一齊食就味就岩岩好😍欣賞佢仲附送左沙律比我地🫡3️⃣🍵聖誕限定-開心果特調($52)呢杯又係開心果控必叫🥰佢係用左豆腐加開心果特製而成既,個質地都偏稠稠地,所以飲落好飽肚😍而佢個杯邊仲痴滿左堅果碎,令到成杯既感覺更加多層次,好鐘意啊😍4️⃣🍵抹茶鮮奶($38)佢個拉花做得好靚😍而且用瓷杯上即刻成杯都變得好日本風😍佢個抹茶味好濃,而且唔會好甜😍
1️⃣🍞開心果雞蛋布丁盒子吐司($75)
2️⃣🍚蒲燒鰻魚三文魚籽茶漬丼($96)
3️⃣🍵聖誕限定-開心果特調($52)
4️⃣🍵抹茶鮮奶($38)