一年一度媽媽節又到啦,仲頭痕梗食邊間餐廳好?等我介紹比大家啦👍🏻呢間位於太古既龍莊真系值得推介比大家架!呢到有好多素食既菜式,初一十五都可以黎試下~仲有中國風既環境🌺🍅前菜先送一份桂花蕃茄仔,酸酸甜甜好開胃🌹鮑汁花膠依加只要訂座4人或以上既晚餐即送每一位一份鮑汁花膠架啦(優惠需提早一日訂座)🌹黑松露素鵝夾子 $78平時我都好少食素食,但系估唔到呢個素鵝甘出色甘好味,外皮熱辣辣夠曬香口,裡面用料豐富,唔講唔知佢系素食,有驚喜!個人推薦夾埋下面果片芝麻葉,另有一番風味🌹黑虎掌菌紅燒豆腐 $118普通紅燒豆腐,不過勝在煮得好入味🌹潮式春菜煲 $98第一次食春菜,平時系街市都好少買到,上湯好清甜,加上有豬肉一齊,令到個味道更濃更香,我地連d湯都飲曬🌹煙薰樟茶鴨 $168出曬煙既出場方式,睇落已經好似好好味,一食落口茶味出曬黎,茶味入曬只鴨到,味道岩岩好,肉質唔會好乾🌹富貴黑蒜炒飯 $108我系比佢個menu吸引到,竟然有鮑魚炒飯!!梗系要食豪佢啦~炒得好靚,米飯粒粒分明好香口,又唔會油膩,想再encore~整體黎講呢到食飯性價都幾高,份量又多,人均都系$150既事,絕對可以接受,野食味道賣相仲

🍅前菜先送一份桂花蕃茄仔,酸酸甜甜好開胃
🌹鮑汁花膠
🌹黑松露素鵝夾子 $78
🌹黑虎掌菌紅燒豆腐 $118

普通紅燒豆腐,不過勝在煮得好入味

🌹潮式春菜煲 $98

🌹煙薰樟茶鴨 $168

🌹富貴黑蒜炒飯 $108

整體黎講呢到食飯性價都幾高,份量又多,人均都系$150既事,絕對可以接受,野食味道賣相仲要唔差!