2005-06-02 14 浏览
媽媽嚮附近工作, 而每一日佢都會黎呢度食lunch, 呢度可以話係佢o既飯堂.此食肆收費大眾化, 食物種類唔算太多, 就以雞為例, 只有燒雞同鼓油雞兩款, 想食其他就要一早訂啦.有時禮拜我地都會同阿媽黎呢度飲茶, 點心有中上的水準, 我會推介燒腩仔, 細細舊一啖食晒, 我相信好多香港人會喜歡.對上一次幫襯係大約一個月前, 成家人黎食晚飯, 菜式係一般晚飯的菜式. 特別一提係隻雞, 居然嚴重失準, D肉異常結實, 我咁大個人都未食過咁結實的雞. 當時我心想, 隻雞咁結實, 唔知我個胃消唔消化得到呢?其實當晚其他的食物都有唔差的水準, 不過我一向好喜歡食雞, 隻雞咁差我難免好唔高興, 所以唔好意思, 要比"喊臉".