2017-09-15 652 浏览
星期五媽咪生日,到今日先齊人食飯.5:15到已經去排定隊,條龍真的長到爆!好彩細佬早到 排得較前.訂位時我訂6大1小,點知bb係冇得佔位. 所以我地要抱住!其實環境都幾迫下!加埋職員成日行來行去, 好有壓迫感.原本我地覺得食野時間有成2.5小時, 唔洗太急入order紙, 所以先落左刺身同小小小食先. 點知坐坐下, 覺得好耐都冇野食, 而圍住我地既其他檯就不停有食物送上…之後覺得唔對路, 唯有開始不停咁入紙order,再等左陣終於有刺身黎喇. 因為我地剔既數量唔係話好多, 寧願之後再加單, 所以唔算好大盤. 不過呢碗刺身都好靚仔!!!有晒裝飾添! 刺身都算好新鮮呀!!!之後陸續有不同小碟小食上檯, 如圖 (不過部份食物掛住食, 都忘記影相了)軟穀蟹手卷: 紫菜好脆身, 軟穀蟹都係即炸, 入口熱辣辣, 脆卜卜, 外層脆口, 內層軟身燒牛舌: 好爽口!牛柳粒: 也不錯, 唔會過熟而覺得靭炸物: 有芝士年糕, 炸香芋球, 炸脆奶, 炸榴槤都有...所有炸物都係即炸, 所以都係熱辣辣, 芝士年糕既芝士溶晒出黎好流心, 香芋球既芋蓉亦都好滑好甜, 反而脆奶則一般, 因為個炸粉比較厚, 榴槤則其他
星期五媽咪生日,到今日先齊人食飯.

有晒裝飾添! 刺身都算好新鮮呀!!!

燒牛舌: 好爽口!
牛柳粒: 也不錯, 唔會過熟而覺得靭
所有炸物都係即炸, 所以都係熱辣辣, 芝士年糕既芝士溶晒出黎好流心, 香芋球既芋蓉亦都好滑好甜, 反而脆奶則一般, 因為個炸粉比較厚, 榴槤則其他家人試食. 不過咬了一口後, 即刻聞到榴槤味....
燒魚干: 好香好有趙口, 送酒一流
焗蠔: 唔錯!!

蟹棒, 燒牛肉壽司: 可能太多單, D壽司飯暖既.... 不過亦有可以用過火槍燒面, 所以暖... 兩款壽司都好好味! 燒牛肉半生熟既!
牛油果炸蝦卷: BB不停要食牛油果, 我地唯有食晒上面既沙律醬同蟹籽先俾佢, 不過呢個卷都好好味!
豬骨湯: 可以不試..因為好肥, 麻麻~~
羊架: 家人話好好食!
炸雞翼: 炸得勁脆, 肉質又好滑, 好食!

燒鰻魚: 好食好食!! 不停加單! 上面仲有好多鰻魚汁!
粥: 冇乜料, 味道好淡....
燒蝦: 肉質好爽口, 食完再食!
特色壽司--> 鵝肝帶子, 味道不錯喎!

甜品方面, 竟然有三款雪條任食架, 在便利店買, 起碼$1X 一支, 忍唔住真係要試晒囉!!!
雪條好滑, 而且好濃味, 其實三款都好好味! 一定要試晒!
仲要每人都可以有一杯movenpick/ Haagen Dazs 食!!!

飲品黎講, 勁多選擇, 有支裝綠茶烏龍茶外, 仲有果汁先生, 同埋幾款韓式罐裝飲品任飲!
而且仲有冷 熱清酒, 梅酒都係可以任飲!

最後, 由於媽咪前後一星期生日, 所以店內送一個Haagen Dazs 朱古力雪糕火煱俾我地呀!!! 正!!!

不過大家實在食得太多雪糕雪條, 攪到D雪糕球都溶溶地, 好難吉入醮朱古力了,
雪糕口味有幾款 :士多啤梨, 藍苺, 夏威兒果仁, 曲奇

今餐真係食到攬住個肚呀!!!! 好滿足!!!!!
2017-09-10
庆祝纪念