2020-04-22
📍泰濃麵 (銅鑼灣) 🔍銅鑼灣蘭芳道13號地舖-----最近係屋企太耐 又好耐都冇去旅行 個人真係好抑鬱😩連發夢都諗起陽光與海灘 本來仲諗住今年夏天去泰國玩 而家睇情況都有排冇得去 為咗解下自己嘅思泰情緒 前晚就嚟咗呢間泰麵店度食飯😛-芫荽山 300g冬陰功湯薯粉 ($68)好耐之前食過呢間餐廳 對佢嘅冬陰功同薯粉都印象深刻 冬陰功酸酸甜甜 唔會太辣太嗆 薯粉彈牙而且好索味所以今次就叫返呢一個配搭呢個芫荽山係新出嘅上次黎都冇見到 芫荽味重到不得了鍾意芫荽嘅人食完一定會大叫讚好👍🏻-泰式海南雞半隻($88)非常懷念泰國水門海南雞飯嘅我 今次就喺度叫咗半隻雞嚟試下 雞皮金黃亮麗得誘人 非常嫩滑 皮同肉之間仲有一層薄薄嘅上湯啫喱 而肉質亦濕潤有彈性🐥-泰式龍眼冰特飲($28)滿滿嘅龍眼肉浸泡係龍眼冰嘅表層 粒粒都又圓又甜 由於個人中意無咁甜嘅味道 所以自行加左半杯水 加完水之後我覺得甜度啱啱好 😁-♥︎付款後收銀處有免費獨立包裝酒精搓手液供客人使用好貼心♥︎背景有泰文歌 -----👶🏻B仔整體評價:7.9/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻👶🏻B仔
🔍銅鑼灣蘭芳道13號地舖
♥︎付款後收銀處有免費獨立包裝酒精搓手液供客人使用好貼心