2017-07-25
約左朋友去演藝睇話劇,扮下文青先😁但是無理由,餓住個肚睇二個幾鐘吧👉🏻👈🏻不過收工已經六點幾,只有唔夠一個鐘的時間食野🙈就選一間快靚正又近地鐵的吧灣仔A3出口,右轉,唔使五分鐘就到,超方便🚀重要小店經營,選擇唔算多,所以出品都很快。由落單到上齊所有食物(包括拉麵),十分鐘都不用👍🏻岩晒我里啲趕時間的人唔想煩,叫左個豚骨拉麵套餐相較單點來說,多了一隻糖心蛋蛋🐣蛋黃的生熟度個人較喜歡,是輕微流心的個種(本人不能吃生雞蛋)叉燒夠軟,唔太肥。湯底係一般個隻🐷骨湯底,咸度剛好。跟餐要左個小龍蝦蟹子沙拉🦀🦐沙拉入面有龍蝦肉,加上蟹子的脆,口感清新,無一沙拉個種好滯的感覺。店家重附上紫菜,用黎夾住沙拉食,挺好的👍🏻👍🏻正常人應該會飽。但我里啲工作狂,返工的日子只係食輕食為主,下班當然要食個夠。所以⋯我叫多左碟餃子😝皮幾薄,而且係菜較多的🥗🥗我喜歡。不過建議大家上桌要馬上吃,因為師傅會將個餃子的底煎得脆脆的😋😋
灣仔A3出口,右轉,唔使五分鐘就到,超方便🚀
唔想煩,叫左個豚骨拉麵套餐
叉燒夠軟,唔太肥。
湯底係一般個隻🐷骨湯底,咸度剛好。
跟餐要左個小龍蝦蟹子沙拉🦀🦐
店家重附上紫菜,用黎夾住沙拉食,挺好的👍🏻👍🏻
所以⋯我叫多左碟餃子😝
皮幾薄,而且係菜較多的🥗🥗我喜歡。