2018-01-15
第一次試呢間聞名已久的小店,星期六下午有條少隊,排咗大約15分鐘就可以入座了,順帶一提,店舖有2個門口,一個係beans,另一個係beans corner,說2邊的食物是一樣的,beans那邊人比較多, 所以我排corner去了。午餐選擇唔少,有多個心水,甜品menu更令我倆眼發光,不竟,多個甜品的選擇都有抺茶口味,最後揀咗黑松露軟殼蟹義大利麵,All day breakfast 和抺茶梳乎厘。All day breakfast 水準不錯,其中bagel由其出色。黑松露軟殼蟹義大利麵方面,麵很好吃,有咬口,醬汁也夠,但軟殼蟹就無咩味,也不夠熱。到我最期待的甜品,事實上,要在香港食到好吃的梳乎厘好難,但如果menu有,我都一定會叫來試下,果然,佢size係好大個,好驚人,但味道一般,抺茶味也不足,食完無幸福嘅感覺…反而隔離個cream仔就幾好食。至於服務態度呢,就一般喇,waitress經常發白日夢,要杯水都要叫幾次,剛剛叫完甜品,轉頭又問「食物到齊未」,真係反眼反幾次。餐廳座位也很迫,不論枱同櫈都迫,可能因為我坐的是窗邊高枱位吧,不過香港租貴我都明嘅。總括來講,食物係好味嘅,亦睇得出一
總括來講,食物係好味嘅,亦睇得出一班年輕厨師對食物嘅熱誠,會繼續光臨和支持的。