2021-11-06
疫情影響,呢間酒樓都上過慌張西望,老公話老細咁辛苦,我地有機會都支持一下,今日媽咪唔煮飯,我地過咗黎食。叫咗2隻大閘蟹,一條龍躉仔,一個海皇煲,一碟咕嚕肉,半隻雞,即係咁,4個人6百幾就唔貴,不過又唔覺得好抵食,我地book咗7點半,阿媽到先,我叫佢上去坐,之後阿老細話我地4個係唔係食火煱,由book位到攞位,冇人講過要任食火煱,又屈我媽話阿婆話火煱,總之感覺混亂無章,又一定要我齊人先入坐,皇重點係,冇人等位又有枱,我覺得可以人性化d比兩個老人家入座先,呢點我後黎問過2 老,佢地話問過2 次,又話要齊人,又過執緊。坐低話食晚飯好似怪物咁,請問,如果唔做晚飯,不如取消,唔好夾硬收客,餸菜係ok的,上咗菜叫飯,阿叔又走咗去,永遠都好似叫唔到人,又串我地:而家知飲咩茶未,老實講,唔係咁熟,唔洗咁講野,個4眼阿叔堅串,之後叫到飯,蟹上咗又冇鉸剪,連隔離枱都唔底得出聲話佢地有鉸剪,食大閘蟹有薑茶是常識吧。又係四眼阿叔,問完佢,答我地:冇薑茶喎,一係比d糖水你啦,😡,即係我地係為咗抓糖水先問你?總知,“生”客就要被咁樣對待,其實我地都食過幾次飯,老細就不停同隔離枱吹水。成餐飯都食得唔開心,老細,我
成餐飯都食得唔開心,老細,我諗我地有緣先再支持你了。