2022-03-06
𝘓𝘦𝘵’𝘴 𝘮𝘢𝘬𝘪 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭川 KAWA ($1680+10%)おつまみ 5 品.一品料理 2 品.鮨 8 貫.巻物.お吸物.デザート5 Appetisers, 2 Entrée, 8 Sushi, Maki, Soup, Dessert 侍應好好服務,見到我等緊朋友到亦都會不時加茶水。亦都會簡單介紹餐牌上嘅set,雖然係omakase, 但係對餐牌嘅認識同埋酒嘅認識都好好。當日我哋被安排坐喺壽司吧枱最左邊,其實我係第二台到達嘅客人,但最後反而後到嘅可以坐喺師傅前面,亦都因為防疫隔板遮住咗睇唔到師傅整壽司嘅手工,好可惜。每一道菜都唔錯,食得出材料好新鮮。但師傅就只有放低壽司嘅時候會介紹呢一嚿係咩魚, 擺低就返埋自己為繼續整壽司亦都冇同我哋有其他交流。反而想前菜主菜嘅時候,侍應放低食物會介紹返點樣食,用咗咩材料廚師點樣烹調。 呢一方面真係有啲可惜。Favourite dishes:• Deep-fried red king crab with burdock slides• sea urchin gunkanmaki• kinmedai sushi
川 KAWA ($1680+10%)
Favourite dishes:
• sea urchin gunkanmaki