因為在不同網站看到此餐廳的 Tiramisu Pancake 介紹,我決定去試一試.............點知好失望我同朋友叫左 Margarita pizza, The pantry's pancake, Tiramisu Pancake.       PIZZA 算係相當好食 <--- 不過,主因都係 Margarita pizza 好難會唔好食。Pancake <--- 美觀, for 影相 okay既.......但係,我真係冇諗過會咁難食......................=/\=                            因為我本人係食Tiramisu Pancake既,咁我就講一講佢到底差係邊:1. 完全冇 Tiramisu 既味道。冇佢既香味、冇佢既口感、連佢既少少既最基本應有既 coffee同mascarpone都冇,係冇!冇! 佢係有堆 cream,但老實說個堆cream 係得好微量既甜味,唯一既味道係來自pancake 上面既灑粉。總之, 佢完全唔配自稱  Tiramisu Pancake ,跟本就冇 tiramisu 既元素

因為我本人係食Tiramisu Pancake既,咁我就講一講佢到底差係邊:1. 完全冇 Tiramisu 既味道。冇佢既香味、冇佢既口感、連佢既少少既最基本應有既 coffee同mascarpone都冇,係冇!冇! 佢係有堆 cream,但老實說個堆cream 係得好微量既甜味,唯一既味道係來自pancake 上面既灑粉。總之, 佢完全唔配自稱  Tiramisu Pancake ,跟本就冇 tiramisu 既元素。
2.  個 Pancake 得個  [ ]字,有蛋白味,但唔香!食完一塊之後,我已經食唔落去,因為真係冇味架...................=(

我朋友件 The pantry's pancake, 仲慘,有3件,但唔香之餘,仲要唔熱,連牛油都唔溶,佢表示:真係好難食!

所以,如果你是為了吃 pancake而來,請不要--------去!<認真>
2016-11-05