為左同一個好朋友慶祝自由身, 唸左好耐究竟食西餐?日本菜?東南亞?cafe?終於決定黎呢度食飯, 相信冇一個地方比大排檔可以把酒暢談的更好了蝦醬通菜 蝦醬味唔太濃, 又唔太咸, 菜嫩, ok~啫啫雞煲 係一個不可不叫既煲, 香濃既南乳認真冇得彈, 而且整個菜係乾身o個種, 唔會有太多汁醃住d雞, 食到尾都唔會變咸, 唯一唔好既係雞肉幾鞋口, 如果可以嫩滑d更好~炸墨魚餅 睇人地食評始終冇親身感受既咁好, 一食之下果然彈牙到爆, 炸左都唔覺有油, gd job~but 大塊d / 多幾塊就好喇~砵仔焗魚腸 門口大大個既招牌餸, 其實我未食過魚腸, 亦唔係好敢食, 不過都忍唔住試下, 舖面既唔覺脆, 下層既蛋同腸就幾滑, 不過食到有d苦澀同好重胡椒味同陳皮味, 仍然係有d腥, not my cup of tea~辣酒東風螺 冇花螺變左東風螺真係差好遠, 食落一d都唔覺"辣"/"酒", 係敗作!!!P.S. Wed晚上食飯冇咩人, 唔洗等位坐indoor, 位鬆動伙計招呼相當好, 見有龜抄牌都即刻大聲叫車牌搵邊個係車主, 唔會叫兩聲冇人應就算鬼數呢餐加多4支生啤$18@三個人埋單$

蝦醬通菜
蝦醬味唔太濃, 又唔太咸, 菜嫩, ok~
啫啫雞煲
炸墨魚餅
砵仔焗魚腸
辣酒東風螺

呢餐加多4支生啤$18@三個人埋單$327, 朋友唔夠喉叫多兩支, 總數$363, 坐左成晚, 猜左幾板, 暢談甚歡, 真係一樂也~抵呀!!!