2021-08-11 64 浏览
古今📍铜锣湾因为男朋友好钟意食古今,所以我哋成日都会去食。今次就去咗吧枱坐,个卫生环境系恶劣到呆咗Σ(゚д゚lll)枱上面有长头发、鱼鳞、豉油汁,一坐到埋去我直情有啲想呕( ゚д゚) 但系因为男朋友真系好钟意食,所以就破例照食啦(´・ω・`)火焰红龙卷 $124面头嘅系炙烧吞拿鱼,寿司入面包住嘅系炸虾。配料同埋酱汁好夹,一上到枱好快就清晒。但系略嫌炸虾唔够热,估计系晚市比较多客人,所以一早炸咗先,之前午市食比较热辣辣同香脆(●°u°●)​ 蜘蛛 $93卷物入面包住软壳蟹、蟹柳同埋牛油果,入口比火焰红龙卷淡味。同样地软壳蟹都系唔够热,不过都算叫得过( ̄∇ ̄)炸鸡芝士卷 $58顾名思义,卷物入面包住炸鸡同埋芝士。炸鸡入面有唔少肥膏,同寿司唔系好夹。总括嚟讲,我会话留肚食其他卷物好过(´-ω-`)红粉佳人 $110一上枱成个卷物都系恐怖嘅粉红色,但系竟然几好食( ´▽` )ノ上面铺咗辣味三文鱼同辣味吞拿鱼,成个寿司好惹味,值得一试ψ(`∇´)ψ总括黎讲,啲寿司真系好高质,但系餐厅黎讲污糟真系死罪,希望下次唔洗再坐个张吧枱啦( ;´Д`)
古今📍铜锣湾

火焰红龙卷 $124