日日係電視睇鼎爺煮野食,口水流曬出黎!知道荃灣西都有鼎爺開既燒味茶餐廳,門面、牆身都有鼎爺嘜頭或卡通造型,食物融合西餐、日式元素,好有fushion 感覺!而味道唔錯,同埋飲品🧃有驚喜!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍀柑橘🍊燒鵝($178)聽聞係主打菜式,長達18小時醃製,燒鵝肥瘦均等,稍帶清新果香!燒鵝脆皮夠薄夠香,而我們選擇「例牌」份量已經係最細份,但都幾多下!附上芥末醬以及柑橘醬,個人建議點柑橘醬,清新解膩有特色!🍀日式櫻花蝦腩片鍋飯($62)好fushion !上台熱辣辣,上層木魚花夠多,櫻花蝦以及腩片份量恰到好處,拌勻食用口感豐富,腩片香脆!🍀杏汁花膠燉白肺湯($108)杏汁豬肺成日都飲,要大讚居然有花膠!湯品帶點杏仁香味,花膠味相對濃郁,養生之選!🍀熱田園水果茶 ($28)飲品很是值得推介!首先我鐘意呢個好多水果,而茶帶有自然的水果香甜味,可以refill,滿足!🍀熱黑芝麻咖啡($48)有驚喜!黑芝麻以及咖啡味道濃郁,仲有芝麻碎係底增加口感,好天然而且夠味!組合新鮮!幾好飲🍀脆香蜜糖吐司配5.0牛奶雪糕($62)打卡一流!蜜糖土司外脆內軟,蜂蜜令吐司濕潤易入口,個牛奶雪糕奶味
日日係電視睇鼎爺煮野食,口水流曬出黎!
知道荃灣西都有鼎爺開既燒味茶餐廳,
門面、牆身都有鼎爺嘜頭或卡通造型,
食物融合西餐、日式元素,好有fushion 感覺!
而味道唔錯,同埋飲品🧃有驚喜!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🍀柑橘🍊燒鵝($178)

🍀日式櫻花蝦腩片鍋飯($62)

🍀杏汁花膠燉白肺湯($108)

🍀熱田園水果茶 ($28)

🍀熱黑芝麻咖啡($48)

🍀脆香蜜糖吐司配5.0牛奶雪糕($62)
打卡一流!蜜糖土司外脆內軟,蜂蜜令吐司濕潤易入口,個牛奶雪糕奶味濃郁,香滑,用來dip 吐司好夾!

🍀燒味夾饃雙拼($56)
喺香港都好少搵到夾饃!夾饃軟綿綿,熱辣辣上檯,可以選擇燒鵝/叉燒,我地叫左各一件,入面有青瓜以及醬料,有肉有菜有醬,口感一流。