2015-01-26 1467 浏览
最近深水埗開左一間拉麵舖,都有不少人排隊,今日下午搏下唔洗等位就試下,在門口望左兩眼都ok有位,所以就入左去食。近門口位置原來有d日本食品售賣,而且有外賣拉麵賣,都幾方便。坐低後隨即有職員奉上一張order紙,上面有d字眼其實都唔知係咩,所以都要問職員。由於第一次幫襯,所以都係揀一d穩陣既款式,全間舖都只賣同一款豬骨湯底,有玉子加同有芝士粉加,任君選擇。呢碗拉麵真係唔講得笑,份量好多好大碗,一個普通女子黎講,要食晒的話真係有d難度。豚肉方面,有兩塊好似手板咁大既肉,肥瘦分別,肉質嫰滑,不錯。入面再有一隻唐心蛋、一些牙菜、一塊紫菜伴碗。湯底好濃郁、麵條我揀選中幼麵條,食落爽口煙un,唔會太糊口。埋單後,(估計係)日本籍老板娘佢見我食剩,問我係咪好full, 哈哈, 冇錯, 真係好full…
入面再有一隻唐心蛋、一些牙菜、一塊紫菜伴碗。
湯底好濃郁、麵條我揀選中幼麵條
,食落爽口煙un,唔會太糊口。
2015-01-23