2022-12-06 56 浏览
番工番到好攰,收工想同朋友relax下,就去左k11附近嘅一間叫Jagger嘅餐廳。Jagger有室內同室外嘅位,室外位就再靚d同埋坐得闊落D,所以我地就揀左坐出面。就黎聖誕,所以餐廳都有d聖誕裝飾同埋有個聖誕老人😂坐出面仲有d植物喺後面,好有渡假feel!同朋友食下野傾下計都相當唔錯!食物方面,我非常推介中意濃味嘅朋友揀呢度嘅冬陰功味墨汁意粉,好好味呀!我自己本身好中意冬陰功,估唔到仲可以用黎整意粉,酸酸辣辣,好惹味又開胃。D蝦好大隻,墨汁意粉都好彈牙。成個賣相都靚靚。另外叫左個軟殼蟹南瓜意大利飯,軟殼蟹好香脆可口。呢度嘅野飲都非常多選擇!但我自己本身唔係好飲酒,所以就揀左杯果汁。果汁都好多款式,我揀左呢杯叫air force red, 有士多啤梨、荔枝等等嘅生果,本身有少少驚會有藥水味,但完全唔會,係新鮮生果味。而且夠晒冰涼,好fresh,又唔會太甜🥰

另外叫左個軟殼蟹南瓜意大利飯,軟殼蟹好香脆可口。