2018-12-02
今晚去左黃埔,search一search,見到呢間人氣高企,勁多like嘅拉麵天王,作為一個拉麵控,當然被吸引去試下啦。今晚一個人,應該都唔難揾位嘅~店舖比較隱蔽,喺小巷位置。我以為見到有人龍,就會揾到佢。點知竟然無人排隊不特止,店內都不爆滿! 可能係剛完假期的第一日平日嘅關係?🧐見到兩款限定天王,個心十五十六問左店員兩款口味如何,店員話爆彈比較重口味。本人都接受到比較重口味,所以最後揀左爆彈天王,試下佢有幾重點知,我輸了。啲豬肉粒果然鹹得緊要!即使混落湯度,都依然好鹹。同埋,係豬肉碎堆成一個球而已。。唔明個爆彈爆喺邊度🤔而湯頭味道都算係可以嘅,屬於一般拉麵店嘅水平。整體嚟講,我以為自己食緊日版上海擔擔麵!😅呢個限定天王認真麻麻。不過有機會我都會再俾機會呢間店嘅,我諗其他拉麵應該唔係咁。。而服務方面,如其他食評所言,真係唔ok。坐低之後無茶水奉上。店內只得兩枱客,根本都不是忙到應接不暇,但就連水都無杯。女店員仲口噏噏你,聽到佢好似意思你阻住佢收工咁😕問可否要杯水,仲好似我要乞求佢咁😕女店員態度果真有待改善!
見到兩款限定天王,個心十五十六
限定天王 - 爆彈拉麵
同埋,係豬肉碎堆成一個球而已。。唔明個爆彈爆喺邊度🤔
而湯頭味道都算係可以嘅,屬於一般拉麵店嘅水平。
整體嚟講,我以為自己食緊日版上海擔擔麵!😅
問可否要杯水,仲好似我要乞求佢咁😕
女店員態度果真有待改善!