程班長執咗笠,想食台灣嘢嘅朋友唔使唔開心禾!因為我哋發現喺同一棟工業大廈內嘅另一間台灣餐廳,黑布小巷等我哋就介紹咗令我哋最驚艷嘅食物先!麻辣鬼椒雞腿蛋吐司($48):呢個真係不得了,唔講食物住,先講店舖嘅細心位😍凡係食吐司嘅店舖都會比一對教授圖你,等客人唔使食到污糟邋遢,好鬼細心🥹 餡料豐富,用上口感有少少甜嘅秘製醬汁,加埋半熟雞蛋,好juicy!雞扒就略微老咗少少,不過在醬汁和蛋液嘅加持下,口感又唔鞋禾👍🏻 鬼椒就台灣產嘅,唔使比個名嚇親,因為唔算太辣🔥而且個辣可以吊一吊個香氣,成件事好夾🤤古早味手工滷肉飯($48):好大碗😳2個女仔食分分鐘都夠,佢個米我哋估係用台灣產珍珠米,因為粒粒米都好飽滿😋加埋滷肉和汁一齊食…減肥都係下次先喇🥲以上兩個餐我哋都加咗小食和飲品,包括:5粒花枝丸配准鹽(+$28)、2條黑布台式香腸(+$28)、3塊蝦餅(+$28)、凍冬瓜茶(+$5)、桂花烏龍(+$8)以上三款小食嘅 ed排序 ,我哋揀:1. 花枝丸配准鹽2. 蝦餅3. 台式香腸不過大家千祈唔好搞錯,以上嘅排序唔代表唔好食,只係我哋個人口味嚟🥸如果蝦餅可以炸得再乾身啲和泰式辣醬另上就可以更好喇!而

以上三款小食嘅 ed排序 ,我哋揀:
1. 花枝丸配准鹽
2. 蝦餅
3. 台式香腸
不過大家千祈唔好搞錯,以上嘅排序唔代表唔好食,只係我哋個人口味嚟🥸如果蝦餅可以炸得再乾身啲和泰式辣醬另上就可以更好喇!而且飲品佢哋都好用心製作,全部都用上台灣產嘅原材料去做,甜度亦適中👍🏻 大熱天時,上去同朋友嘆住冷氣咁呷一口冰凍冬瓜茶真係不得了🥹❄️