2018-07-02 2120 浏览
女孩子就系会行行下想食d 甜野,今日行到过黎尖东经过fine foods 就俾入面冻柜d 西饼吸引左呢度既蛋糕之前已经订过黎食,真系好好味呀!既然又未到食晚饭既时间就决定入去坐下食件cake 先我拣左一件tiramisu 同埋黑森林,计埋加一$105 有找自从系sabatini 食过tiramisu 之后,觉得去边度食既tiramisu 都唔够好味但系唔知点解见到又会好想叫黎食呢度既tiramisu 梗系好足料啦,朱古力粉、cream cheese、手指饼(定系清蛋糕?)同埋咖啡酒呢几样野真系决一不可,一定要跟返传统有咖啡酒中和一下甜味,唔会只系单单得甜味咁闷呢件系黑森林蛋糕上面既cherries 浸过冧酒,好香酒味又淋晒,加埋下面蛋糕一齐食,好美味啊~港式黑森林我好喜欢,但系间唔中食d 传统既口味会令人觉得新鲜中间有层朱古力既cream 仲有夹埋d 碎既cherries面头个层虽然系好多cream,但系唔会有油腻感同埋甜度太甜好好食呀 讲完野食就讲下环境啦!其实环境就真系好唔好架啦,因为只系大堂放几张台系度,唔系一个适合倾计既地方都系预人食件cake 饮杯茶就走而且d 櫈都唔算坐得舒
呢度既蛋糕之前已经订过黎食,真系好好味呀!

既然又未到食晚饭既时间就决定入去坐下食件cake 先

tiramisu

但系唔知点解见到又会好想叫黎食

呢几样野真系决一不可,一定要跟返传统

有咖啡酒中和一下甜味,唔会只系单单得甜味咁闷
黑森林蛋糕

呢件系黑森林蛋糕

面头个层虽然系好多cream,但系唔会有油腻感同埋甜度太甜

好好食呀

讲完野食就讲下环境啦!

都系预人食件cake 饮杯茶就走

而且d 櫈都唔算坐得舒服,所以环境评分都评得比较低呀

唯一好彩既系因为呢间酒店唔系target 自由行客,所以环境算清静
2018-06-03
tiramisu