2022-03-29
呢排成日係屋企食到悶 要買下外賣食🤣 放工經過見到呢間小店 有2人套餐 $178都幾抵!即刻試試佢😋 湯可以揀兩款~ 法式龍蝦濃湯 (+$10)呢個龍蝦湯真係好抵飲 估唔到平平地的升級可以有咁濃的龍蝦湯飲😋 入面仲有一粒粒既小龍蝦 好好味!和牛羅宋湯 (+$10)羅宋湯itself就係平時飲既無咩分別 但估唔到入面係咁足料 入面又有和牛柳粒 / 菇 / 薯仔 其實飲完已經有少少飽🤣套餐仲會配一款咖喱飯 🍛 同一碗白飯加兩個小菜油揚豆腐黑豚薑汁燒呢個豬肉真係好有日本的感覺🥰 豆腐入曬汁的味 用黎送飯係一流 😋 豬肉片都唔會太厚 唔小心兩啖就食曬🤣五彩野菜濃豆腐拌呢個豆腐拌好有日本小店的感覺 🤣 食落去都覺得好健康 同埋平衡返成個套餐所有野既濃味濃香牛肉野菌咖哩飯呢種curry係日本type既咖喱 唔會太辣 但好結好濃味 基本上無咩汁 全部都係送 好足料!好好送飯 牛肉粒都好多🤣 配埋佢比珍珠米 真係一流!!! 😋雖然佢係預先整好左 但係真係好足料 幾抵食 呢個套餐真係值得再encore🥰
湯可以揀兩款~
法式龍蝦濃湯 (+$10)
和牛羅宋湯 (+$10)
套餐仲會配一款咖喱飯 🍛 同一碗白飯加兩個小菜
油揚豆腐黑豚薑汁燒