2022-12-15
新開嘅燒肉店 , 聽講係愛店燒烤堂嘅姊妹店, 所以更有信心試下, 價錢幾大眾化唔貴, 其中𝖲𝖺𝗉𝗉𝗈𝗋𝗈生啤只係 $28😍 不過就細杯過燒烤堂d, 而冷泡烏龍茶大杯都只係$12豬油叉燒丼 $38豬油會用另外用鐵兜裝住俾你加熱, 連同埋醬油, 俾客人憑自己喜好倒. 叉燒丼用左日式叉燒, 半肥瘦煮得軟腍, 配埋豬油醬油, 勁邪惡京蔥燒鳥丼 $38燒過香蔥猛加入味嫩滑雞肉同埋雞蛋超下飯, 味道偏濃不過都唔錯和牛壽喜燒 $88雪花紋理嘅薄切和牛, 店員會即席用火槍炙燒🔥並把加有松露醬同醬汁嘅生蛋黃攪勻, 把和牛捲起蘸上壽喜燒蛋液, 再放於白飯上.和牛口感軟嫩, 牛肉味香濃, 油脂分佈均勻, 配上壽喜燒蛋汁就更滑嫩而香🤤 剩低嘅壽喜燒汁可以留低,點其他肉厚切牛舌芯 $48/薄切牛舌 $28雖然薄切$28 有一大碟好抵, 但厚切好食好多🤤 更有口感嚼勁同香. 所以再黎應該都只會叫厚切和牛沙巴當 $98Google 先知原來Zabuton 係牛肩部中心嘅位置. 呢款油花較多而均勻, 睇到成片係淺淺紅色, 咬開油脂肉汁爆發, 入口即溶和牛五花 $68牛五花相對地無沙巴當咁肥膩但都見到雪花紋理, 油脂
豬油叉燒丼 $38
京蔥燒鳥丼 $38
和牛壽喜燒 $88
雪花紋理嘅薄切和牛, 店員會即席用火槍炙燒🔥
厚切牛舌芯 $48/薄切牛舌 $28
和牛沙巴當 $98
Google 先知原來Zabuton 係牛肩部中心嘅位置.
和牛五花 $68
牛五花相對地無沙巴當咁肥膩但都見到雪花紋理, 油脂豐盈而口感軟嫩, 快炙燒幾秒就食得🤤 好食又更抵食
松露雞肉 $28
雞肉已調味調味, 另配上松露醬truffle 味都幾香
味噌五花 $28
呢個就係黃色個一片片, 醃得醬料太重手偏咸, 麻麻哋
牛肋肉/手切封門柳$58/$48
牛肋肉帶點咬勁都唔錯. 封門柳就係最深紅色個款, 覺得可能岩打邊爐多d, 無咩油脂個肉味覺得麻麻.
味淋魚干 $38
甜甜哋, 係我喜歡下酒菜, 每次見到都忍唔住點
野菜五盛盒 $28
包括左有南瓜、冬菇、小甜薯🍠、大蔥🥬及菠蘿🍍各兩件都幾抵食
黑糖菠蘿$18
菠蘿焦糖燒得外脆, 菠蘿燒完更香甜
Overall 呢間燒肉店嘅牛肉都幾高質而定價, 食過覺得真係唔貴幾高CP值😆 想食燒肉會番兜